Nia – luonnollinen tapa liikkua

Nia (Neuromuscural integrative action) on tanssillinen liikuntamuoto, jonka fitness-ohjaajat Debbie ja Carlos Rosas kehittivät Yhdysvalloissa 1980-luvun alussa. Niassa pyritään liikkumaan ihmiselle luonnollisella tavalla ja liikkumisesta nauttien. Nia yhdistää valloittavalla tavalla itämaisten ja länsimaisten lajien elementtejä ja energiaa. Tanssin, kamppailulajien ja rentoutustekniikoiden yhdistäminen tekee Nia-tunnista iloa, keskittymiskykyä, tasapainoisuutta ja kuntoa kohottavan elämyksen. Tavoitteena on kehittää omaan tahtiin kehon eri osa-alueita: voimaa, liikkuvuutta, ketteryyttä ja venyvyyttä.

Kehon lisäksi Nialla on paljon annettavaa myös mielellemme. Mielikuvien käyttö helpottaa liikkeiden oppimista ja auttaa tasapainoisen mielialan löytämisessä. Niassa saa halutessaan käyttää myös omaa ääntään, mikä vaikuttaa kehoa ja mieltä vapauttavasti. Nia-tanssin musiikki on tarkkaan liikkeisiin sovitettua ja tanssimiseen inspiroivaa. Nia-rutiinien koreografiat ovat yksinkertaisia ja ne antavat vapautta omaan ilmaisuun. Nia-tunnilla on usein myös free dance -osioita, joissa saa heittäytyä omalla tavallaan musiikin viemäksi.

Nia-tunti alkaa lämmittelyllä; ”get moving”-osuudessa liikkeet voimistuvat ja nopeutuvat ja tunti päättyy joogan tyyppiseen rauhoittumiseen. Jokainen sovittaa liikkeensä omaan kuntoonsa ja oloonsa – niinpä Nia sopii kaikille. Nia tarjoaa turvallisen ja hauskan luovuutta lisäävän liikuntamuodon. Nia toimii myös erinomaisena stressinpoistajana. Monet Nian harrastajat kertovat, että tunnin jälkeen on virkistynyt ja hyväntuulinen olo.

Nia-tunnit :

PuistoNIA Kaarinan keskusliikuntapuiston takanurmikentällä kesäisin, maanantaisin klo 19-20.15, kesäkuussa ja elokuussa (ei heinäkuussa)

Hinta 10€ (8€) krt (halvempi hinta suluissa - opiskelijat,työttömät,eläkeläiset)
Smartumin liikuntasetelit, Tyky-setelit, Virikeselit ja Sporttipassi käyvät meillä.

Zeeran tiloissa, satunnaisesti - ajat ilmoitetaan erikseen.

Hinta 10e (8e) krt ja 10kpl sarjakortti 85e (65e) (halvempi hinta suluissa - opiskelijat,työttömät,eläkeläiset)
Smartumin liikuntasetelit, Tyky-setelit, Virikeselit ja Sporttipassi käyvät meillä.

Lisätietoja: Anne Syvälahti 040-5831374

anne.syvalahti@onnikuu.fi

www.onnikuu.fi

Etusivu

Ajankohtaista

Palvelut

Kalenteri

Shop

Kuvia Zeerasta

Painonhallinta

NIA-tanssi

Polttarit

Liikunta-asut

Linkkejä